Turska povećala carine na meso iz BiH sa 70 na 100 posto

Bez autora
Oct 31 2012

Vlada Turske donijela je na posljednjoj sjednici odluku o povećanju carina na stoku i meso iz uvoza. Prema toj odluci, carine na uvezenu stoku povećane su sa 30 na 40 posto, dok su carine na uvezeno meso povećane sa 70 na 100 posto. Visina carina na uvoz junadi teških preko 400 kilograma i ovaca starih do godinu dana iznosi 40 posto za zemlje Evropske unije (EU), zemlje članice EFTA-e, Bosnu i Hercegovinu, te još neke zemlje. Također, porez na uvoz smrznutog i polusmrznutog telećeg mesa povećan je na 100 posto.

Turska povećala carine na meso iz BiH sa 70 na 100 postoVlada Turske donijela je na posljednjoj sjednici odluku o povećanju carina na stoku i meso iz uvoza, potvrđeno je agenciji Anadolija.

Prema toj odluci, carine na uvezenu stoku povećane su sa 30 na 40 posto, dok su carine na uvezeno meso povećane sa 70 na 100 posto.

Visina carina na uvoz junadi teških preko 400 kilograma i ovaca starih do godinu dana iznosi 40 posto za zemlje Evropske unije (EU), zemlje članice EFTA-e, Bosnu i Hercegovinu, te još neke zemlje, potvrđeno je agenciji Anadolija.

Također, porez na uvoz smrznutog i polusmrznutog telećeg mesa povećan je na 100 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik